Hoe blijf ik positief? Ondanks pijn!

Als je deze kop zo leest lijkt het best wel makkelijk..positief blijven ondanks pijn!
Maar toch blijkt dat veel vaker dan men denkt een hele opgave.
Als je na jaren dokteren te horen krijgt “ja het is chronisch, niets aan te doen”(in mijn geval) dan zakt de wereld onder je voeten weg, lijkt dat het einde..en dat is op dat moment ook het geval –heel even- MAAR dan ..ik heb een dochter een man hele fijne familie en hele goede vrienden cq. Lotgenoten..dat zijn dan al een paar positieve dingen lijkt me!

Immers mijn dochter groeit op en heeft niets aan mij als ik in het dal blijf zitten staren naar die berg van pijn en verdriet, dus kijk ik naar haar en de dingen die ze doet en nog het belangrijkste van alles! Ik geniet van haar!

…ja dan komt er een scootmobiel..zoef daar zak je zo het dal weer in en weer kijken naar die grotere berg van pijn en verdriet..dom..dom..dan geef ik die scooter een naam –Red Devil- zo wordt de scooter makkelijker voor mij en dus ook een positief hulpmiddel want nu na jaren kan ik zomaar de duinen in daar was ik al jaren niet geweest!

Een heerlijk gevoel van MIJN VRIJHEID!

Nu wil ik niet zeggen dat ik elke dag loop te zingen! Echt niet! Die berg is er nu eenmaal mijn berg van pijn en verdriet! Maar ik heb zo door de jaren heen wel geleerd dat als je blijft zitten kijken naar die berg hij steeds hoger en hoger wordt en dan kun je beklimmen wel vergeten!

Wat ik bedoel te zeggen met dit verhaaltje/deze ondervinding de positieve punten helpen je de berg beklimmen en met behulp van fam,  vrienden en door te praten/te delen met lotgenoten komen er een boel positieve dingen omhoog die je de berg doen bedwingen!
En ja! Dan is er dus een leven met pijn!
Zie de mooie dingen, zie t leven zoals het komt en geniet van de aller allerkleinste momenten!

Dus hoe blijf je positief?Ondanks pijn!
LEEF, SCHRIJF,UIT EN DEEL

JP


©2006 MBVdesign