Hallo, en welkom op de chat van Cyberbuvi

Een nieuw chat kanaal met de naam #CRPS en een specifieke doelgroep, om lekker te chatten in het Nederlands, met als motto:

" één dag niet gelachen, is een dag niet geleefd "

De chat kent geen vaste openings of sluitingstijden, wij proberen op zoveel mogelijk op de chat aanwezig te zijn.
Dit heeft mede te maken dat het Cyberbuvi Team een niet te groot team is, waar extra hulp van harte welkom is.
Maar je kan wel op elk moment van de dag terecht in de chat, dan kom je onze Robot tegen. Wat je wel over Robot moet weten is dat het geen echt persoon is, maar een stukje software die de chat opent voor je, en ook een oogje in het zeil houdt en in het kort verteld waar een chatkanaal over gaat en de mensen verwelkomt.
's avonds na 20.00 is er in 9 van de 10 gevallen iemand van het Cyberbuvi Team, ook op andere tijden van de dag is er vaak wel iemand, in de chat aanwezig.
Dus kom gerust langs, je bent altijd welkom door de weeks in het weekend dag en nacht!

Hoe herken ik iemand van het Cyberbuvi Team in de chat?
Mensen van het Cyberbuviteam zijn herkenbaar aan een @ voor hun naam, behalve dan @robot dat is geen persoon maar een stukje code die bepaalde dingen voor ons in de gaten houd als wij er zelf niet kunnen zijn (zie hier boven).

Zijn er spelregels in de chat?
Om leuk te chatten en het chatten leuk te houden, moeten er toch wat regeltjes zijn. Wij hebben hiernaast de spelregels staan, die uit 2 delen bestaat die van #crps en van de server waar de chat is ondergebracht, irccity.nl. Wij sluiten ons daar wel bij aan. Enkel heeft het geen zin, als je tegen de regels van irccity ingaat en zij je daar op aanspreken, ons daar over te benaderen want ook wij hebben ons er aan te houden en kunnen de regels niet veranderen.

Lees de regels die opgesteld zijn door ons en irccity, wel eerst eens door voor je naar de chat gaat. Dan kunnen er geen misverstanden onstaan, en onthoud de regels zijn er niet voor ons maar voor U zodat het leuk is maar ook zo blijft, en een ieder zich welkom voelt en zeer zeker welkom blijft.

Wat voor mogelijkheden voor de chat ondersteund #CRPS?
Er zijn 3 mogelijkheden om naar het #crps chatkanaal/room te gaan. Via een webchat, een java-chat en via mirc.
Afhankelijk van u ervaring kunt u kiezen van welke mogelijkheid u gebruik wilt maken.
Hier naast ziet u ze ook alle drie genoemd worden, en via de link daar wordt er niet alleen wat meer over die specifieke mogelijkheid verteld maar vindt u per onderdeel ook dat wat er voor nodig is.

Via webchat kom je snel op de server en het juiste kanaal, zonder dat je daar zelf veel voor hoeft te doen.
Mensen die wat meer mogelijkheden willen kunnen gebruik maken van een java-chat.
Bij beide kan je bij inloggen de vraag zien over welke room je wilt bezoeken, daar zet je neer #crps, en het programma brengt je daar waar je naar toe wil.

Opzich zouden wij aanbevelen om Mirc tegebruiken, wat gratis bij Irccity te downloaden is. Dit is een programma wat veel gebruikt wordt om in diverse chatkanalen te kunnen chatten.
Ook staat daar op de site een handleiding voor Mirc ook is het mogelijk om van het Cyberbuvi Team een handleiding via e-mail te ontvangen, waar stap voor stap met voorbeelden alles uitgelegd wordt.
Degene die al met Mirc werken, kunnen kiezen voor een nieuwe Irccity mirc te downloaden met de Irccity instelling er al in.
Voor de mensen die een eigen Mirc of ander Irc (Internet relayed Chat= Internet gerelateerde chat) programma kijken hiernaast bij instellingen, om zo op de juiste plek uit te komen.

Voor de mensen die zich nog nooit met chatten hebben bezig gehouden zullen we een paar dingen kort uitleggen.
Want de beste methode of er achter te komen wat het is en wat het inhoudt is het gewoon doen.
En in de chatroom kunt u indien u er echt niet uitkomt het aan één van de mensen met een @voor de naam vragen, die zullen u dan helpen waar mogelijk.
De @ staat voor operator en zijn de mensen die het kanaal onderhouden en een gesprek op gang kunnen brengen en of houden, en indien nodig kunnen ingrijpen op een kanaal als er iets aan de hand is.
Ze zijn verder gewoon mede chatters maar kunnen in raad en daad mensen bij staan ingeval van vragen en of problemen.
Of via de vragen over de chat mail mogelijkheid, hiernaast, de vraag rechtstreeks aan Het Cyberbuvi Team te stellen.

Afkortingen?
Vaak worden er in chatkanalen typische chat afk. gebruikt. Als dit gebeurd en het is één groot raadsel wat dat betekent, vraag het gewoon in de chat, en vaak is het zeer voor de handliggend en gewoon een manier om een zin in een paar letters samen te vatten.
Om het iets te verduidelijke hier een voorbeeld van een veel gebruikte afkorting BRB-Be Right Back=Ben zo Terug (als iemand bijv. iets te drinken gaat halen, dan weten de overige chatters dat, dat persoon even niet achter de computer is. En dus ook niet zal regageren op dat moment) en als dat persoon weer aanwezig is zegt men dan BIW=Ben ik weer.
Een deel van de chat afkortingen zijn deels in het Engels maar ook wel in het Nederlands, maar wel voor een ieder begrijpelijk.
Chat afkortingen en SMS afkortingen zijn zelfs vaak gelijk aan elkaar.

Wat is een nick en waar dient het voor?
Het is op het internet niet gebruikelijk en verstandig om te werken met u volledige eigennaam. Daarvoor in de plaats gebruikt men nicks.
Een nick is een fantasie naam die u zelf verzint, en u voor een chat of forum registreert zodat die naam enkel en alleen door u gebruikt kan worden. (Uiteraard geld dat alleen daar, waar u het voor een chat en/of forum geregistreerd heeft)

Tot ziens in de CRPS-chat.

©MBVDesign 2005